Cicipas: "Nadal je još uvijek najveći izazov na šljaci"

Stefanos Cicipas treći put u karijeri osvojio je pobjednički pehar u Monte Karlu i time pokazao da je jedan od najboljih tenisera na šljaci trenutno.

Grk je u finalu turnira iz serije 1000 savladao Norvežanina Kaspera Ruda rezultatom 2:0 u setovima (6:1, 6:4).

Ipak, nakon iscrpljujuće igre i truda, Cicipas neće imati mnogo vremena za odmor koji mu je definitivno bio potreban, jer već ove nedjelje igra na turniru u Barseloni gde je peti nosilac.

Slobodan je u prvom kolu, a u drugom ide na boljeg iz duela Sebastijana Ofnera i Pavela Kotova.

“Bila mi je potrebna jedna ovakva nedjelja, naročito poslije nekoliko teških mjeseci i druge polovine 2023. godine. To nije bilo najbolje u smislu toga gdje sam želio da budem, tako da je povratak ovde i ova titula nešto što nisam planirao, ali je to došlo nekako prirodno, samo po sebi”kaže Cicipas.

Turnir u Barseloni je u posebnom centru pažnje zbog povratka na teren Rafaela Nadala, koji je to takmičenje osvajao čak 12 puta i može se reći da je definitivno najteži protivnik.

Cicipas kaže da ga nimalo ne bi iznenadilo da vidi Španca na tronu.

“Ne bi me iznenadilo da vidim Rafu u finalu Barselone, on je tako nešto radio godinama unazad. Ono što on ima je taj takmičarski duh, taj vatreni tenis i kada uđe u taj svoj ritam deluje da je nezaustavljiv. Mislim da je on i dalje najveći izazov na šljaci” – smatra kralj ovosezonskog Monte Karla i dodaje:

“Sada kada igra u ovoj kasnoj fazi karijere, može da koristi to iskustvo koje ima. On svakako zna kako da dobija poene i izvuče se iz situacija na neki ekonomičniji način nego ranije”.

Cicipas, koji je na ATP listi napredovao za pet mjesta, sada je sedmi. Prije ovog je Cicipas slavio u Kneževini 2021. i 2022. godine. Ovo mu je ubjedljivo najuspješnije takmičenje na kojem je učestvovao.

Nagradni fond turnira u Barseloni je 2,94 miliona evra.

Postavi odgovor