Cicipas nadmašio Đokovića

Pobjeda Stefanosa Cicipasa u Monte Karlu je definitivno ispisala istoriju, oborivši jedan rekord, nakon čega je Grk je postao jedini teniser mlađi od Novaka Đokovića koji je na nekom velikom turniru osvojio više titula od njega.

Po kategorizaciji ATP tura, veliki turniri su četiri gren slema, završni Masters i devet mastersa 1.000.

Sve ovo govori o tome koliko je srpski teniser nenadmašiv i izuzetan u tenisu, jer do nedjelje niko mlađi od njega nije imao više trofeja na ovih 14 izuzetno važnih takmičenja. Cicipas sada ima tri pehara, Đoković je ostao na dva, a rekorder je Rafael Nadal sa 11. Španac je godinu dana stariji od Srbina.

Kada su u pitanju ostali mastersi, Nole je, osim na Kanadskom openu (na smjenu Toronto i Montreal), na svakom najbolji među aktivnim igračima.

Evidentno je da niko nikada nije imao ovakve uspjehe na najvažnijim takmičenjima. I kada se saberu po kategorijama i ukupno, Đoković je rekorder. Ima najviše trofeja i na gren slemovima i na mastersima i na završnom turniru, što je još jedan ključni argument da je najbolji svih vremena.

Vrlo je moguće, a pogotovo u budućnosti s godinama, kao Cicipas sada u Monte Karlu, neko nadmašiti na nekom od ovih takmičenja, ali će biti skoro pa nemoguće biti uspješniji od Đokovića u ukupnim brojkama.

Inače, Đoković je nešto lošijom igrom, vrlo vjerovatno zbog problema sa rukom, izgubio u polufinalu od Ruda, nakon mnogo teške i mučne igre, nakon čega se Rud plasirao u finale, gdje ga je porazio Cicipas i tako ispisao jednu tenisku istoriju.

Postavi odgovor