Đoković: "Vjerovatno mi se po prvi put u karijeri desilo tako nešto"

Novak Đoković je sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 7:6) savladao Janika Sinera u polufinalu Vimbldona.

Odmah po završetku meča, Novak Đoković je podijelio impresije o duelu protiv Janika Sinera.

“Polufinale je, uvijek je gusto, mora da bude, kao što je i bilo i sada. Tri gusta seta, mada to možda ne pokazuje konačan rezultat i sve ono što se dešavalo na terenu sve vrijeme. Bilo je neizvjesno. Treći set je mogao da ode na njegovu stranu. Imao je je na 5:4 nekoliko drugih servisa, promašio je nekoliko udaraca i dozvolio mi da dođem do taj-brejka. Mnogo pritiska u trećem setu, imao sam šanse na početku, ali je pokazao i dokazao zašto je jedan od lidera buduće generacije i jedan od najboljih igrača već sada. Sjajno je biti dio te nove generacije” – rekao je Đoković, pa dodao:

“Volio bih da vjerujem da igram najbolji tenis ikad. Volio bih da je to slučaj. Mi smo dio individualnog sporta i morate da se uzdate u sebe i da doeđete u najbolje fizičko i mentalno stanje, i emocioanlno, prije nego što izađete na teren. Pokušavam da ne gledam na godine kao na ometanje, ili kao na faktor koji bi mogao da odluči ishod na terenu. Naprotiv, 36 je novih 26… Dobar je osjećaj. Osjećam mnogo motivacije, i dalje sam inspirisan da igram tenis koji toliko volim. Ovaj sport mi je dao toliko u životu, mojoj familiji, mom timu. Večito sam zahvalan, pokušaću da budem iskren i da uzvratim uslugu ovom sportu koliko god mogu”.

Govorio je i o kazni koju je zaradio tokom meča.

“Ometanje danas je moglo da promijeni kurs meča. Osjećao sam se vrlo nervozno poslije te odluke sudije, ali nekako sam se pregrupisao i vjerovatno prvi put u karijeri se desilo tako nešto. Nikada mi se nije desilo to… Nemam inače taj takozvani izduženi krik, možda je to bio eho od krova ili tako nešto. Nisam osjećao kao da sam imao ometanje prema rivalu. Ali dobro, sudija je donio takvu odluku i ja to moram da poštujem” – kazao je Đoković.

Postavi odgovor