Đoković: "Poruka koju šaljem ostalim igračima jeste da da još mogu da igram pet setova"

Novak Đoković je u sjajno meču trećeg kola US opena savladao Lasla Đerea sa konačnim rezultatom na semaforu od 3:2 (6:4, 6:4, 1:6, 1:6, 3:6).

Srpski teniser Novak Đoković je prokomentarisao izvanredan preokret te konačnu pobjedu na Laslom Đereom koji je u jednom momentu vodio sa 2:0 u setovima.

“Odigrao sam dva različita meča u jednom praktično, rezultat u trećem i četvrtom setu nije pravedan, mislim da je bio mnogo bliži. Nikada ga nisam vidio da ovako igra, izuzetno dobro je osjećao loptu, bio je taktički dobro pripremljen. Odlično je otvorio meč, komfornije se osjećao na početku. Iskreno, ja sam morao da igram na većem nivou u prva dva seta. Rekao sam mu na mreži da ovako nastavi, jer ako bude nastavio da igra ovako samo će napredovati na listi. Sjajan momak, jako radi i sada je pokazao da zaslužuje da bude bolje pozicioniran na ATP listi” istakao je Đoković pa na kraju zaključio: 

“Možda kada sam osvojio treći set, rekao sam sebi da sam se mentalno vratio, da ga imam. Borio se, bio je miran, nije pokazivao puno emocija, ja sam podizao svoju igru i dobro sam servirao kada je trebalo. Pogotovo u petom gde je bio samo jedan brejk viška, a on imao brejk šansu da se vrati u meč. Poruka koju šaljem ostalim igračima jeste da da još mogu da igram pet setova, da se vratim od 0-2 i da tako pošaljem snažnu poruku rivalu. Mada, iskreno, nisam želeo da budem u ovakvoj situaciji. Nadam se da ću se vratiti na pravi put u narednom meču”.

Postavi odgovor