Đoković: "Bio sam tužan što prošle godine nisam učestvovao na US openu"

Novak Đoković je prokomentarisao činjenicu da prošle godine nije mogao igrati na posljednjem kalendarskom grend slemu, odnosno US openu.

Nakon prošlogodišnjeg odsustva zbog već poznatih razloga, Novak Đoković će se ovog avgusta vratiti na terene US opena što je prokomentarisao i sam srpski teniser.

“Ne, nije bilo ljutnje. Tokom prošlog US opena osjetio sam da je šteta što nisam tamo. Bio sam tužan što nisam mogao da učestvujem. Ali ova godina je ova godina. Ne razmišljam o tome što se dogodilo posljednjih godinu dana ili posljednjih nekoliko godina. Fokusiran sam na ovogodišnji turnir” rekao je Đoković te dodao:

“Ovdje sam zapravo izgubio više finala nego što sam ih dobio. Moj rezultat u finalima US opena mislim da je najgori od svih Slemova. U nekima sam bio blizu, ali sam izgubio, neke sam osvojio. Ali generalno mislim da sam ovde imao kontinuitet dobrih rezultata. U većini nastupa sam igrao najmanje četvrtfinala u poslednjih 15 godina. Može biti da je do toga što je kraj sezone. Kraj Grend slem sezone. To je poslednji Grend slem u godini. Osam teških mjeseci su iza za sve igrače. Možda je to razlog zašto se ovdje iznenađenja češće dešavaju. To mi jedino pada na pamet”.

Postavi odgovor