Medvedev: "Šanse su da ću izbjeći Novaka 50 odsto"

Ruski teniser Danil Medvedev rekao je nakon osvojenog Mastersa u Rimu da sada ima 50 odsto šansi da neće igrati s Novakom Đokovićem na Rolan Garosu do finala.

Ovo mu je bila prva titula na šljaci, a ovom pobjedom je došao na drugo mjesto i tako s Karlosom Alkarazom neće igrati u Parizu do finala.

„Na neki način je ovo titula broj jedan u mojoj karijeri jer je prva na šljaci. Nevjerovatno je. Nikada nisam mislio da ću ovo ostvariti. Ipak, grend slem titula je najveća, US open je broj jedan, ali ovo je poseban trofej. I dalje ne vjerujem da sam igrao toliko dobro ove nedjelje, ali zaista sam srećan zbog toga“ –  počeo je Medvedev i nastavio:

„Opcije koje sam imao u glavi. Da sam bio tri, definitivno bih igrao ili sa Alkarazom ili sa Novakom ako dođem do polufinala. Pretpostavljam da je zato bolje što sam broj dva – sa Karlosom ne igram 100 posto prije finala, a imam i 50 posto šanse da Novak ne bude u mom djelu žrijeba. Ipak, na Rolan Garosu nikada nisam prošao dalje od četvrtfinala. Dobro je imati povoljan žrijeb, ali najvažnije je da igraš dobro“.

Na terenima u Parizu danas su počele kvalifikacije, a turnir će trajati do 11. juna

Postavi odgovor