Muratoglu objasnio zbog čega je Alkaraz slavio protiv Đokovića

Teniski trener Partik Muratoglu objasnio je razloge zbog koji je Karlos Alkaraz bio bolji od Novaka Đokovića u finalu Vimbldona. 

Muratolgu je kazao da je Đoković u taj-brejku drugog seta mogao da riješi pitanje pobjednika.

“Imamo novog momka koji može da osvaja grend slemove i uzme nekoliko titula od Novaka Đokovića. Razlog zbog kojeg je Karlos pobijedio u finalu Vimbldona je taj što se osjećao slobodno da udara u važnim momentima, a Novak nije, zato je pobijedio. Bila je to psihološka igra, obojica su bili napeti… Mislim, to je finale grend slema. Mora biti mentalna borba” – objasnio je Muratoglu i dodaje: 

“Đoković je u taj-brejku drugog seta imao priliku da završi, odlučio se za bekhend i poslao je lopticu u mrežu. Mogao je tu da riješi meč. Ali nije. Karlos je potom imao prednost u setovima, od 2-1, pa je imao dvije brejk lopte na početku četvrtog. Novak je bio u lošoj stuaciji, ali Alkaraz to nije iskoristio. Mislim da je Karlosu pomogla uloga autsajdera, razlog njegove pobjede leži u tome zato što je on bio slobodan da posegne za svojim snažnim udarcima u velikim momentima, a Novak ne”.

Podsjetimo da je Alkaraz savladao Đokovića nakon velike borbe sa 3:2.

Postavi odgovor