Siner i Sonego preko Đokovića i Kecmanovića odveli Italiju u finale Dejvis kupa

Italijanski dubl Janik Siner i Lorenco Sonego savladao je u trećem meču polufinala Dejvis kupa srpski dubl Novaka Đokovića i Miomira Kecmanovića sa 2:0 (6:3, 6:4). 

Duel ove dvije selekcije otvorio je Miomir Kecmanović pobjedom nad Lorencom Musetijem od 2:1, onda je Janik Siner protiv Novaka Đokovića odbranio tri meč lopte i došao do pobjede od 2:1. U dublu oba tima su većinom bila sigurna na svoj servis, s tim da su Italijani uspjeli da naprave brejk na Đokovićev servis i kasnije su sačuvali tu prednost za osvajanje prvog seta sa 6:3.

Ubrzo na početku drugog seta Siner i Lorenco Sonego su pritisnuli servis Kecmanovića, što im se isplatilo, te su napravili novi brejk. Ipak Srbija je sada odmah uspjela da uzvrati istom mjerom i izjednači na 2:2. Uslijedio je jedan ogroman gem gdje je Srbija imala četiri brejk šanse, ali se Italija odbranila na Sinerov servis. S druge strane je onda uslijedila kazna, pošto su Sonego i Siner uspjeli da naprave brejk na Kecmanovićev servis za 4:3. Imala je Srbija brejk loptu koju nije iskoristila i onda su Italijani to ponovo kaznili i na kraju su slavili sa 2:0.

Oni će u finalu sutra za titulu igrati protiv Australije.

Postavi odgovor