Srpski teniser želi promjene: Đoković kritikovao aktuelni format Dejvis kupa

Novak Đoković je pred učešće sa Srbijom na završnom dijelu Dejvis kupa prokomentarisao kako aktuelni format takmičenja i nije baš najbolji.

Od 2019. godine te izmjene formata Dejvis kupa gdje se završni turnir Svjetske grupe igra u jednom mjestu i tokom jedne sedmice nije odgovarao mnogim teniserima, a sada je kritiku na pomenuti način organizovanja dao i srpski teniser Novak Đoković.

“Bilo je mnogo diskusija o formatu, pa dolazak i odlazak Kosmosa, mnogo je bilo kritika. Lično mislim da bi najbolji format bio sredina između starog i novog, ali ovo nije najbolje rješenje – dugo nismo igrali u Srbiji i ljudi kod kuće nisu imali priliku da nas gledaju, naša federacija nije imala benefit”kazao je Đoković te dodao:

“Nemam da ponudim savršen format, ali mislim da bi trebalo da se diskutuje sa igračima, da svako ima glas, ITF nije komunicirao s nama i to treba da se promeni, jer smo integralni dio ovog takmičenja. Biće razlike u mišljenjima, ali mečevi kod kuće i na strani su bila svojstvo Dejvis kupa, previše je da bude nekoliko godina u istoj zemlji”.

Postavi odgovor