Bajić Čolanu: "Gospodine izvinite, nisam Vas prepoznao"

Dragan Bajić je ponovo govorio o medaljama i peharu koje Igokea kao aktuelni šampion BiH još uvijek nije dobila.

Dragan Bajić je prije nekoliko dana pehare i medalje zatražio od Amera Čolana, generalnog sekretara KS BiH, koji je u svom odgovoru odgovornost prebacio na Borisa Spasojevića i ostatak Saveza.

“Obratio bih se KS BiH i generalnom sekretaru gospodinu Čolanu kada je u pitanju pehar i medalje koje nismo dobili, evo skoro pet mjeseci od osvajanja na paretku te titule. Jednostavno, imam potrebu da se obratim jer i moji igrači me stalno zapitkuju. Voler dođe i pita me ‘da li je moguće da već dvije godine igramo i osvajamo sve na parketu, a ne dobijamo pehare’.

Međutim, kako je rekao Ivo Andrić, ‘kad uđes u Bosnu prestaje logika’, ali meni je to teško objasniti Voleru. Samo mi koji živimo ovdje znamo za takve stvari i za takva dešavanja.

Ja se sada javno izvinjavam nakon onog obraćanja gospodina Čolana. Nisam znao procedure oko tih stvari, ali sam vođen nekim stvarima iz skorije prošlosti kada su se desile neke stvari pogotovo oko dodjele pehara i medalja u Širokom Brijegu.

Znam pouzdano da tada nije bilo odluke Upravnog odbora da se to desi i bio sam siguran da je taj isti gospodin Čolan bez odluke UO dijelio te medalje, međutim izgleda da sam pogriješio. Gospodine Čolan, izvinite nisam vas prepoznao” – poručio je trener Igokee.

Igokea svoj naredni meč u ABA ligi igra u nedjelju od 17h kao gost protiv Splita.

Postavi odgovor