Bajić pozvao Čolana da im dodijeli pehar i medalje, ovaj prebacio odgovornost na drugog

Trener Igokee Dragan Bajić rekao je pred meč FIBA Lige šampiona protiv Nimburka da je krajnje vrijeme da im se dodijeli pehar namijenjen šampionu Bosne i Hercegovine.

On je istakao da je poslije toliko vremena konačno vrijeme da prime medalje i pehar.

“Ovo bih lično htio da iznesem… Stvarno bih zamolio kancelariju Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, evo jedinstvena je prilika, Igokea igra Ligu šampiona, FIBA takmičenje, da neko iz kancelarije, generalni sekretar  uruči pehar, koji sam zajedno sa momcima zasluženo osvojio na parketu. Mislim da to zaslužujemo i sigurno je vrijeme, imajući u vidu sve što se dešavalo, a to može da se desi samo kod nas u ovoj našoj državi. Ovo je momenat da se pehar i medalje konačno uruče. Naravno, mi nismo kompletni kao na kraju prošle sezone, ali barem je dio igrača i stručnog štaba tu, a ovi koji nisu s nama, njima se i poštom može poslati” – kazao je Bajić. 

Ubrzo je stigao odgovor i od generalnog sekretara Amera Čolana koji je za “Mondo” kazao da se trebaju obratiti Borisu Spasojeviću.

“Nazovite Borisa Spasojevića, do predsjednika je i Upravnog odbora KS BiH, neka odluče šta će i kako će. On treba da odluči nego ja. Ono što oni odluče, ja ću tako i uraditi. Meni ništa nije sporno, to nije ništa do mene” – istakao je Čolan.

Ovo je još samo jedna od situacija gdje se pokazuje koliko je haotična situacija u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine.

Postavi odgovor