Bajić pred Zvezdu: "Očekuje nas košarkaški spektakl"

Igokea će u okviru 5. kola ABA lige sutra na svom parketu igrati protiv Crvene zvezde.

Duel je najavio Dragan Bajić, trener Aleksandrovčana, pred kojima je težan raspored u kome će zbog povreda nastupati sa skraćenim rosterom.

“Očekuje nas košarkaški spektakl. U goste dolazi evroligaški tim i osvajač ABA lige Crvena zvezda koja je veliki mamac za gledaoce. Vjerujem da će dvorana biti ispunjena, što je bit sporta da bude puna i da uživaju u dobroj košarci. U pripremi meča je već jasno da Zvezda ima 17 košarkaša i teško je to sve analizirati i prenijeti svojim igračima. Dovoljno je napomenuti da je u njihovom sastavu naš bivši igrač Dalibor Ilić koji je u Igokei bio najbolji a kod njih trenutno nema mjesta u 12 igrača za utakmicu. To dovoljno govori o kvalitetu rivala i njihovim ambicijama.

Svakako da je lijep osjećaj pobijediti Zvezdu, ali koliko je to realno vidjećemo. Tokom ove sedmice nisam nametao dozu pritiska svojim igračima. Četiri vezane pobjede uz sve probleme na početku priprema i startu sezone su odličan rezultat. Tim je pokazao karakter i da ćemo igrati zapaženu ulogu. Bilo je uživanje kad je trenažni proces bio u pitanju, atmosfera je veoma dobra, jako smo dobro trenirali i rasterećeni ulazimo u duel.

Slijedi nam zaista paklena sedmica, Bilbao pa Budućnost, sve kvalitetni rivali nakon Zvezde. Ono što me brine je rotacija jer smo ostali bez dva bitna košarkaša. Darko Talić je pokušao da se priključi ekipi, ali je nažalost opet osjetio bol. On je bio važan igrač u našim ranijim uspjesima i sigurno da nam puno nedostaje. Ove sezone je trebalo da ima dodatni iskorak i postane nosilac. Naravno, ne možemo računati ni na Nakića.

Njegova povreda mi je zaista teško pala, možda i najteže u karijeri. Nakić je od starta pokazao maksimalnu ozbiljnost, želio je da se vrati na pravi način i svojim odnosom i radom nagovijestio da će biti ozbiljno pojačanje. Zaista smo ga svi ovdje zavoljeli. Vidjelo se da hoće da se dokaže i da se vrati u pravu formu. Pružili smo mu maksimalnu podršku i tako će biti u budućnosti. Želimo mu da što prije zaliječi povredu i da se vrati na parket, bolji nego ikad” – istakao je Bajić.

Utakmica je na programu sutra od 18h.

Postavi odgovor