Doborac: "Saradnja sa ovim igračima je čisto uživanje"

Rukometna reprezentacija BiH je u drugom meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Tuzli protiv Portugala odigrala neriješeno, 26:26.

Portugalci su bili uspješniji u prvom susretu, tako da Zmajevi nisu izborili plasman na Svjetsko prvenstvo. Ipak, večerašnja partija raduje, a medijima se obratio trener Damir Doborac, koji je izjavio sljedeće:

“Prvo bih da se zahvalim divnim navijačima, koji su pokazali da su navijači reprezentacije, a ne rezultata. Oni su zaslužili da se ovako borimo. Rekao sam da je Portugal bolji, ali da ću im čestitati tek ako pobijede. Stvarno vjerujem u ove momke, saradnja sa njima je čisto uživanje. Ja sam selektor A reprezentacije i želim to da radim. U ovoj selekciji imam igrače kojima vjerujem, nismo sretni jer nismo prošli, ali smo dali sve od sebe. Želim da se za svaku loptu bacamo na glavu i to se vidjelo u posljednjem napadu.

Svi igrači imaju podjednak tretman i ovo okupljanje smo željeli da imamo 21 igrača da vidimo sve na djelu na treningu. Što se tiče Čordalije on je ranije pokazao kakav je golman. Nismo htjeli da tražimo alibi za poraz, ali bilo je problema. Nisu nažalost svi dobili šansu, ali na sve računamo i tako ćemo se ponašati”.

Kod BiH, najefikasniji je bio Mirko Herceg sa sedam pogodaka, dok se na drugoj strani istakao Diogo Brankuinjo sa četiri.

Postavi odgovor