Haznadar za MeridianSportBH: "Na svakom treningu i utakmici dajem 100% od sebe"

Krilni fudbaler Goražda Tarik Haznadar je tokom razgovora za MeridianSportBH pričao o svojoj dosadašnjoj karijeri, ali je i najavio utakmicu protiv Jedinstva.

Karijeru ste započeli u Goraždu kao jedan od najmlađih debitanata?

“Tu sam od kadeta od 2015. godine i trudim se i radim da budem što bolji. U Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine sam debitovao sa 16 godina, među najmlađim u šampionatu. Evo sada sam standardan igrač prvog tima i veoma važan za ekipu”.

Koliko vam znači što ste dobili priliku biti dio prvog tima i pokazati šta znate?

“Sigurno da mi znači, ja sam mlad fudbaler i želim se nastaviti baviti ovim. Svaki trening i utakmicu dajem 100% od sebe. Sigurno je da su u klubu zadovoljni sa onim što pokazujem”.

Tribine na domaćim utakmicama Goražda su poprilično popunjene. Koliko vam znači ta podrška navijača?

“Izuzetno je bitno kada dođu navijači da nas podrže. Takođe, i kada MYTV prenosi utakmice znamo da nas navijači gledaju i preko malih ekrana. To je definitivno motiv više”.

Očekivanja od sutrašnje utakmice protiv Jedinstva?

“Biće to jedna teška utakmica. Oni su u zoni ispadanja i doćiće da se bore, ali mi igramo svoju igru i želimo da pružimo maksimum te da slavimo pred našom publikom”.

Za kraj, koliko vam znači podrška starijih kolega?

“Znači mi puno. Sa mnom igraju kapiten Eldin Dučić i Sinan Ramović koji mi pružaju motivaciju, ali i ukazuju na neke stvari i greške koje su oni prošli tokom svojih karijera. To mi je jako bitno za napredak dalje”.

Piše: Lejla Šabanović

Postavi odgovor