Islamagić za MeridianSportBH: "Što se tiče naše trke sa Slobodom, mi ćemo igrati do kraja"

Iskusni defanzivac Stupčanice Vernes Islamagić je za MeridianSportBH najavio utakmicu protiv kakanjskog Rudara.

Pred Stupčanicom je izazovno gostovanje u Kaknju gdje će u okviru 26. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine gostovati Rudaru koji se nalazi na pretposljednjoj poziciji prvenstva.

U fudbalerima Stupčanice i dalje tinja nada o plasmanu u viši rang s obzirom da im Sloboda bježi tek tri boda, a o svemu tome je pričao i defanzivac kluba iz Olova Vernes Islamagić.

„U subotu idemo u Kakanj, tamo niko nije favorit, ali sa obzirom na naše ambicije svakako da ćemo se i mi pitati i naravno da idemo po tri boda. Što se tiče mene i ove sezone, svaku utakmicu sam ostavljao i zadnji atom snage na terenu. Nadam se da su navijači kao i Uprava kluba zadovoljni mojim partijama”rekao je Islamagić pa dodao:

“Ambicije kluba su kao i uvijek visoke. Ljudi u klubu rade odličan posao, paze na svaki korak, sve je isplanirao unaprijed i ništa ne prepuštaju slučaju. Što se tiče naše ‘trke’ sa Slobodom, mi ćemo igrati do kraja i mislim da je na njima pritisak jer su oni u prednosti od tri boda i ne smiju napraviti kiks. Mi ćemo u svaku od narednih pet utakmica ulaziti hladne glave bez bilo kakvog pritiska. Želio bih se zahvaliti i Vama jer pratite naš klub, kao i Prvu ligu Federacije BiH”.

Standings provided by Sofascore

Postavi odgovor