MeridianSportBH saznaje: Janković napušta Zrinjski, Mostarci odmah reagovali i našli direktnu zamjenu

Kako saznaje MeridianSportBH, Niko Janković će napustiti Zrinjski koji je ekspresno reagovao te je našao zamjenu za 21-godišnjeg ofanzivca.

Niko Janković je bio jedan od ključnih fudbalera Zrinjskog pod Sergejem Jakirovićem te će ga ovaj trener dovesti u svoj novi tim, odnosno Rijeku.

Ipak, Zrinjski nije puno čekao da traži potencijalnu zamjenu za Jankoviću, jer će dovesti Milana Vukotića na pozajmicu iz zagrabačkog Dinama.

processed abdf143a d3c4 40a8 92bb 4b62bf4e27fc 1b58TijV 1
foto: Nikola Kulaga

Vukotić igra primarno na poziciji ofanzivnog veznog te je prvi dio aktuelne 2022-2023 sezone proveo takođe na jednoj pozajmici, to jest u slovenačkoj Tabor Sežani gdje je odigrao šest utakmica u svim takmičenjima upisavši tri asistencije.

Pored mladog Vukotića prema saznanju našeg portala postoji i šansa da Zrinjski u svoje redove dovede i ofanzivca sa premijerligaškim iskustvom, a riječ je o Tonćiju Mujanu koji je trenutno slobodan igrač nakon raskida ugovora sa vijetnamskim Hanojem.

Mujan je proteklu sezonu proveo kao fudbaler Širokog Brijega gdje je na 22 utakmice u Premijer ligi Bosne i Hercegovine postigao osam golova.

Postavi odgovor