Južni Sudan slomio Kinu za istorijski trijumf: Triler u Okinavi pripao Zelenortskim Ostrvima

U prva dva današnja meča Mundobasketa Južni Sudan je u drugom poluvremenu slomio otpor Kine dok smo u duelu Venecuele i Zelenortskih Ostrva ime pobjednika saznali u posljednjim momentima susreta.

Odlično je Južni Sudan započeo drugi meč grupne faze Mundobasketa te je afrička ekipa dominirala u prvoj četvrtini nad izabranicima Aleksandra Đorđevića.

Ipak, Kina se igrački digla u drugoj dionici meča te su uspostavili određenu rezultatsku dominaciju tokom tog perioda, ali je u nastavku uslijedio raspad igre za njih.

Naime, očigledno je bilo da su Kinezi tokom drugog poluvremena, odnosno u preostale dvije četvrtine pravili skoro pa amaterske greške što je u potpunosti iskoristio Južni Sudan koji je na kraju slavio sa ukupnih 89:69 za prvu pobjedu na Mundobasketu u istoriji za ovu reprezentaciju.

U trijumfalnoj ekipi Južnog Sudana je apsolutno dominirao sa ubitačnim trojkama Karlik Džouns koji je na kraju imao učinak od 21 poena, dva skoka i šest asistencija, dok je u Kini najistaknutiji pojedinac bio Li Kajer sa 22 poena, pet skokova te tri asistencije.

Venecuela Zelenortska Ostrva
Foto: fiba.basketball

Brutalan susret grupne faze je odigran u japanskom gradu Okinavi gdje su snage odmjerili Venecuela i Zelenortska Ostrva, a ime pobjednika se čekalo do samog kraja.

Prva četrvtina koju su rezultatom 23:24 dobili košarkaški Zelenortskih Ostrva je nagovjestilo kakav bi nas meč mogao očekivati u narednim dionicama.

Veneculea je upravo u drugoj ubacila u brzinu više, dominirali su parketom te nad svojim protivnikom što je rezultovalo konačnim rezultatom od 23:9.

Zelenortska Ostrva se početkom drugog poluvremena oporavljaju u potpunosti od prethodnog šoka te su oni izuzetno stabilizovali svoju igru što je rezultovalo time da u posljednjoj četvrtini te u jednom pravu trileru odluče susret kroz samo nekoliko poena te da na kraju slave sa 81:75.

Statistički najbolji pojedinac na ovom duelu za pobjednički tim je bio Žoao Gomes sa 21 poenom, tri skoka te jednom asistencijom dok je na drugoj strani najistaknutiji bio David Kubiljan sa 15 poena, dva skoka te četiri asistencije.

Standings provided by Sofascore

Postavi odgovor