Krezo: "Pred nama je istorijska utakmica i jedva čekamo da počne"

Bosna i Hercegovina je juče na parketu “MartiniPlaze” obavila trening pred istorijski meč na svom prvom Evropskom prvenstvu ikada protiv velikih favorita Španije, a povodom svega toga se obratio i selektor tima Ivo Krezo.

“Pripreme za Evropsko prvenstvo u Holandiji 2022. godine su protekle onako kako smo planirali. Nermin Kahvedžić je imao problem sa povredom, ali zahvaljujući našem medicinskom timu, spreman je i radi normalno sa ostatkom ekipe. Pred nama je istorijska utakmica i jedva čekamo da počne”kazao je selektor Ivo Krezo.

Iako se Nermin Kahvedžić oporavio od povrede mišića i sigurno da će biti veliko pojačanje, selektor Ivo Krezo ipak neće moći računati na nekoliko futsalera pred veliki meč sa Španijom.

Krezo
Foto: NFSBiH

Kazao je selektor futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine Krezo svoje mišljenje o premijernom meču na nekom velikom takmičenju za njegovu selekciju.

“Mi u sutrašnjem meču nemamo šta da izgubimo. Španija je favorit ove grupe i Evropskog prvenstva. Oni su sedam puta osvajali Euro i dva puta Svjetsko prvenstvo”rekao je Krezo pa dodao:

“Sve te činjenice dovoljno govore o njima i njihovoj snazi. Za nas će nastup ovdje predstavljati novo iskustvo i moraćemo biti hrabri, pa ćemo da vidimo šta će to da nam donese”.

dujmovic
Foto: NFSBiH

Krezo neće moći računati na dva golmana i to standardna. Radi se o Darku Milanoviću i Stanislavu Galiću, kao i o jednom čuvaru mreže i Sabahudinu Petaku koji su zbog pozitivnog testa na virus korona ostali kući.

“Njihov izostanak će nam predstavljati problem, kao i činjenica da je golman Senad Poračanin zbog korona virusa ostao u Sarajevu. Sutra možemo računati samo na Andrijana Dujmovića koji ima dosta iskustva. Spremali smo ga za ovo i vjerujemo u njegove kvalitete”zaključio je selektor Krezo.

Bosna i Hercegovina svoj premijerni meč na Evropskom prvenstvu igra protiv Španije danas sa početkom od 17:30h na parketu dvorane “MartiniPlaza” u holandskom gradu Groningenu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Na portalu MeridianSportBH ste bili u mogućnosti da pročitate detaljne analize i najave grupe A i B kao i C i D, a pored toga možete naći i kompletan put Bosne i Hercegovine na Evropsko prvenstvo u Holandiji koja je time izborila istorijski nastup na nekom velikom takmičenju i to možete pročitati OVDJE.

Pored toga što ćete biti u mogućnosti da na portalu MeridianSportBH ispratite sva dešavanja na predstojećem Evropskom prvenstvu, mogli ste i da pročitate najave istog od strane premijerligaških futsalera Bosne i Hercegovine. 

Ukoliko niste pročitali šta su imali da kažu neki od igrača Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine, to možete da uradite putem klika na linkove u nastavku teksta:

Postavi odgovor