Milica Novaković za MeridianSportBH: "Očekivanja su uvijek velika, ali je potrebno i imati sportske sreće"

Srpska kajakašica, Milica Novaković je za MeridianSportBH pričala o predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, koje će biti njene treće u karijeri. 

Milica je debitovala na Igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine, a učestvovala je i pet godina kasnije u Tokiju. Istakla je da su očekivanja velika, te da je potrebno i sreće na Igrama. 

“Biti olimpijac je zaista čast i privilegija i moje treće Igre doživljavam kao veliki blagoslov. To je jedno veliko i neprocijenjivo iskustvo u samim pripremama, godinama i trajanju. Očekivanja su uvijek velika, ali je potrebno i imati sportske sreće da bi se očekivanja ostvarila. Iza mene su dobre sezone, puno rada i dobrih trka, samo nek se sve kockice poklope” – navela je Novaković. 

K4 Srbija
Foto: kajaksrbija.rs

S Milicom će u četvercu učestvovati Anastazija Bajuk, Marija Dostanić i Dunja Stanojev. Ona je navela da je atmosfera među njima odlična i da su one dotle stigle svojim radom. Trke u jednosjedu i četvercu su na programu 6. i 8. avgusta.

“Takmičiću se u jednosjedu i u četvercu na 500m. Naš četverac je nov, sastavile smo se prošle sezone pred Svjetsko prvenstvo. Djevojke su mlade i ovo jeste velik zalogaj, ali svojim radom i trudom su došle dotle, pa ja kažem da znaju šta im je činiti atmosfera je odlična, vlada sloga što je najbitnije” – kazala je ona. 

Ono što je različito u odnosu na prethodne Igre je što sada ide kao majka. I pored porađaja uspjela je da se vrati u formu i osigura plasman na još jedno najveće sportsko takmičenje. 

“Mnogo toga je drugačije, prije svega sam ja drugačija. Uz mnogo manje vremena za samu sebe, puno više obaveza oko novog člana koji je glavni prioritet i na prvom mjestu, sa jedne strane teže i napornije je sve, a s druge strane mi je opuštenije i mnogo više uživam u samom procesu – rekla je Novaković i dodala:

“Smatram da je zaista veliki blagoslov što sam se ostvarila u ulozi majke i vratila u vrh kajakaškog svijeta, posebno sto je naš sin uvijek sa nama na pripremama, dio je naše lijepe kajakaške karijere, odrasta u prirodi na rijeci i jezerima, okružen zdravim i dobrim sportistima”.

438165304 1490989968291691 5786442336169869194 n
Foto: kajaksrbija.rs

Srbija je u Tokiju na Olimpijskim igrama osvojila devet medalja, a Novaković se nada da će ovaj put biti dvocifren broj odličja. 

“Ukoliko nakon što završimo sve naše trke bude prilike, bodrili bi naše sportiste koji se bore za našu zemlju, ali dok se nas dio ne završi za to nema prostora ni mogućnosti” – istakla je Milica i nastavila:

“Premda zaista navijam svim srcem i želim svima mnogo uspjeha, ali mislim da fokus svakog sportiste treba da bude na sebe prvenstveno i da čuva svoju mirnu glavu za što bolji nastup i borbu. Nadam se dvocifrenom broju medalja i da će biti puno pozitivnih iznenađenja”.

Milici zahvaljujemo na izdvojenom vremenu i želimo puno sreće u nastavku karijere. 

Postavi odgovor