Nekadašnji fudbaler i trener Željezničara: "Sad kad gledam stadion Grbavica, ne bih ga prepoznao"

U razgovoru za “Avaz”, rođeni Sarajlija i nekadašnji fudbaler, ali i trener “Plavih” Vlado Čapljić, a danas koordinator u beogradskom Partizanu uz veliku dozu emocije govorio je o “Želji”.

Ono što Čapljića posebno tišti ogleda se u nešto lošijim rezultatima u sezoni koja će biti značajna po tome što klub slavi jubilarnih 100 godina postojanja, ali nije se ustručavao prokomentarisati i generalno dešavanja u bosanskohercegovačkom fudbalu.

“Žao mi je Želje, jer ipak, ovo je jubilarna godina u kojoj klub slavi 100. rođendan. Došao si u situaciju, naravno nije namjerno, da nećeš osvojiti niti jedan trofej, a pod velikim upitnikom je i plasman u Evropu. Teško će Željo ove godine doći do Evrope, baš teško. Velika šteta! Sad kad gledam stadion Grbavica, ne bih ga prepoznao” – rekao je emotivni Čapljić.

Osim posla koordinatora u beogradskom “crno-bijelom” taboru u posljednje vrijeme osim selektiranja igrača povremeno obavlja skauting za prvi tim, a prema njegovim riječima zadovoljan je u Beogradu.

Postavi odgovor