Pljusak kiše i golova na Tušnju

Fudbaleri Slobode i Sarajeva odigrali su fenomenalno prvo poluvrijeme u 24. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine koje je završilo rezultatom 2:2. 

Sjajno prvo polurijeme na “Tušnju” gdje je već u osmom minutu nakon što su njegovi igrači oduzeli loptu protivniku na sredini terena Stojan Vranješ je dodao do Amera Bekića, koji je sa desetak metara zatresao mrežu Sarajeva za 1:0.

Bekić kao bivši igrač Sarajeva nije slavio pogodak, a već u 14. minutu je udvostručio prednost svog tima. Tada je Vranješ pokazao svoju nesebičnost i dodao je loptu do Bekića kome nije bilo teško da matira Belmina Dizdarevića za 2:0.

Odmah nakon toga igrači Sarajeva su predvođeni Almedinom Ziljkićem krenuli svim silama naprijed. Tada je počela da pada i jaka kiša u Tuzli, ali zahvaljujući renoviranom terenu uslovi za igru su bili dobri.

Onda je u 34. minutu Bekić srušio Slavišu Radovića u šesnaestercu, a sudija Antoni Bandić je odmah pokazao na bijelu tačku i Ziljkić je sigurno izveo penal, te smanjio na 2:1.

Samo dva minuta kasnije nakon par grešaka u odbrani Slobode lopta je stigla do Hamze Čatakovića koji s deset metara potpuno vraća svoj tim u igru golom za 2:2.

Do kraja više nije bilo promjena i na poluvremenu je rezultat bio 2:2.

Postavi odgovor