Promjene u sistemu takmičenja u ligama Republike Srpske

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković rekao je da će vjerovatno doći do promjena u sistemu takmičenju u ligama Republike Srpske. 

On je naglasio da postoji opcija da se Druga liga objedini.

“Na Izvršnom odboru izaći će se sa prijedlogom da već od naredne, sezone 2022/23. Prva liga Republike Srpske broji 18 članova, ali i da druga lige RS bude jedinstvena. Naime, od dvije sadašnje grupe drugih liga, zapad i istok bila bi napravljena jedna liga sa 18 članova. Prednost da ostanu u ovom rangu takmičenja dobiće oni klubovi koji su to ostvarili plasmanom na tabeli, ali i oni koji imaju bolje uslove za takmičenje” istakao je Zeljković i nastavio:

“Ove dvije lige, prva i druga, ostale bi pod ingerencijama FSRS, a trećeligaši (četiri grupe) bi se vratili pod okrilje područnih fudbalskih saveza. Vjerujem da će ovaj prijedlog proći i da će se pokazati kao pun pogodak. Takav je slučaj bio je i sa Prvom ligom koja je sa 16 klubova dobila na zanimljivosti, a vjerujem da će se u narednim sezonama i kvalitet, kao i infrastruktura značajno popraviti”.

Odluka o tome će biti donesena na sjedinici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Postavi odgovor