Imenovan novi selektor košarkašica Bosne i Hercegovine

Novi selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine je Miloš Pavlović. 

Kako navode iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine jedan od osnovnih kriterijum je bila stručnost u radu s mlađim igračicama, s obzirom da reprezentaciju očekuje svojevrsna smjena generacija nakon što se nekoliko iskusnijih košarkašica oprostilo od dresa s državnim grbom.

“Prije svega, velika je čast i zadovoljstvo biti izabran za mjesto selektora. Ukazano mi je veliko povjerenje. Zahvalan sam na tome čelnicima Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Goran Lojo i prethodna generacija su postavili izuzetno visoke standarde i napravili velike uspjehe. Sada treba napraviti tranziciju u smjeni generacija i ujedno to će biti moj najveći zadatak. Pogledati sve igračice, kandidatkinje za seniorski reprezentaciju u bliskoj budućnosti, napraviti kvalitetnu selekciju i strpljivo graditi tim koji bi mogao predstavljati BiH na pravi način. Čeka nas izuzetno težak posao, ali sam siguran da ćemo postići zacrtane ciljeve” – rekao je Pavlović.

Miloš Pavlović je šef stručnog štaba mađarskog Vasasa. Ranije je bio trener Đer, također kluba iz Mađarske, a s ekipom Radivoja Koraća je nekoliko sezona osvajao Prvenstvo Srbije, kao i WABA ligu.

Postavi odgovor