Selektor Španije: "Jamal je genije, imamo sreću što ga imamo i moramo brinuti o njemu"

Selektor Španije Luis de la Fuente naglasio je značaj Jamala u ekipi Španije, te iznio utiske o plasmanu u finale.

Španija je savladala Francuze sa 2:1 i plasirala se u veliko finale ovog takmičenja, a selektor “Crvene furije” posebno je naglasio Lamina Jamala koji je postigao pogodak za ekipu.

“Vidjeli smo genija! Pravog genija. Moramo da brinemo o njemu, da nastavi da radi i da drži noge na zemlji. Imamo veliku sreću što je Španac i što ćemo uživati u njegovoj igri mnogo godina. Imamo tim sa puno sadašnjosti, ali više budućnosti”rekao je De la Fuente.

Inače, nakon što su Španci počeli slaviti pobjedu, jedan od navijača utrčao je na teren, a u naletu da ga skloni, obezbjeđenje je povrijedilo Moratu.

“Vjerujemo da nije ništa. Čekaćemo vijesti, dobio je jak udarac. Morata je primjer, najbolji kapiten kojeg možemo da imamo. Potreban nam je na terenu i izvan njega. On će ući u istoriju španskog fudbala” – rekao je selektor Španije i dodao:

“Poznavao sam ove igrače i zato smo donijeli neke odluke koje je vama bilo teško da razumijete. Bili smo savršeni protiv Francuske. Srećni smo što smo stigli do finala, odveli smo Španiju tamo gde joj je mjesto u fudbalu.”

Inače, 14. jula će se Španci u finalu sastati sa boljim iz večerašnjeg polufinalnog duela između Holandije i Engleske.

Postavi odgovor