Srbija pregazila Švedsku za četvrtfinale Evropskog prvenstva

Aktuelne svjetske šampionke, odbojkašice Srbije savladale su u osmini finala Evropskog prvenstva selekciju Švedske sa 3:0 (25:17, 25:13, 25:16).

Nastavila je ekipa Đovanija Gvidetija put ka finalu prvenstva Evrope bez poraza. Nakon što su grupnu fazu prošle s dva izgubljena seta, sada je Srbija odigrala veoma ubjedljiv meč protiv reprezentativki Švedske.

Šveđanke su vodile na početku sa 7:5, ali onda su Tijana Bošković i drugarice odlučile da preuzmu stvari u svoje ruke i prvo su preokrenule na 9:8 i zatim su se odvojile te ubjedljivo osvojile taj dio igre sa 25:17.

Drugi set je Švedska otvorila sa 3:1 i tu se igralo većinom poen za poen, da bi kod rezultata 9:8 za Srbiju, srpske odbojkašice napravile seriju 12:1 (21:9) i na kraju su osvojile drugi set sa 25:13.

Kao i u ostalim setovima, tako je i sada Srbija sredinom tog dijela igre napravila jednu seriju kojom je praktično sve riješila. Tako je sada kod rezultata 12:10 povezala šest poena za 18:10. Na kraju je tim Srbije do pobjede od 3:0 stigao sa 25:16.

Najefikasnija na meču bila je Tijana Bošković sa 24 poena, na drugoj strani Isabel Hak je imala 16 poena.

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika iz meča Češka – Ukrajina, te bi u potencijalnom polufinalu igrala protiv bolje iz susreta Holandija – Bugarska.

Postavi odgovor