Toni Jović novi fudbaler Sloge Meridian

Toni Jović je danas zvanično predstavljen kao novi fudbaler Sloge Meridian.

Toni Jović je već uradio nekoliko treninga sa ekipom iz Doboja, a danas je i zvanično predstavljen kao novi član Sloge Meridian. Iskusni 31-godišnjak je u obraćanju na pres konferenciji istakao sljedeće:

“Do mog dolaska u Slogu Meridian je došlo nakon kontakta sa mojim bivšim i sadašnjim šefom Vladom Jagodićem, sa kojim sam sarađivao u Borcu. On zna moje kvalitete, vrline i mane. Jako brzo je došlo do samog dogovora i drago mi je da sam došao ovdje, te da ću svojim trudom, radom i zalaganjem pomoći klubu u ostvarivanju ciljeva. Odradio sam već dva-tri treninga sa ekipom, a sa šest-sedam igrača sam svlačionicu dijelio i ranije, tako da mi ništa nije strano. Igrao sam ovdje već par puta, pa mi je i to poznato.

Za ovo vrijeme sam vidio da je kvalitet puno bolji nego što to prikazuje trenutna situacija na tabeli. Mislim da ćemo u kratkom vremenskom periodu uspjeti to ponovo i pokazati na terenu, kao što su momci uradili u prvom kolu i na pripremama. Glavni cilj nam je opstanak, ali ja to generalno mrzim izgovoriti. I prošle godine kada sam bio u Posušju, isto sam od početka ‘tupio’ da smatram da ekipa ima kvalitet za neke više ciljeve, a isto mislim i ovdje. Moje ambicije su uvijek najviše, a koliko je to realno, vidjećemo. Ja tu borbu za opstanak nekako ne volim, mada je to ipak glavni cilj, no mislim da smo sposobni za više ciljeve”.

Jovic Sloga Meridian 2
Foto: Rade Šešlak

Javnosti se obratio i Vlado Jagodić, trener Dobojlija.

“Naravno da mi je zadovoljstvo što smo uspjeli da angažujemo igrača poput Tonija Jovića. Ima iskustvo i kvalitet, sarađivali smo i znate i sami da sam ja rekao da ćemo ovaj put dovoditi igrače za koje sam ja 100% siguran kao šef stručnog štaba, i kakva je glava, i kakva je noga. Od Jovića očekujem da bude veliko pojačanje, a nekoliko puta sam najavljivao da nijednom treneru ne odgovara da dovodimo igrače koji nisu sa nama prošli pripremni period.

Ipak, trenutno stanje pokazuje da nažalost nisu svi aktuelni igrači iz svlačionice prihvatili moja upozorenja da ćemo morati djelovati na način na koji sad djelujemo. Toniju lično želim dobrodošlicu. On može igrati na dvije-tri pozicije u fazi napada, a vidite da smo mi postigli samo dva gola na pet utakmica. To što smo igrali u gostima za mene ne znači ništa. Mi uigravamo ekipu da postižemo golove, a nismo ih puno postigli do sada, pa smo posegnuli za ovim potezom. Mislim da će Toni odgovoriti zadatku zbog kojeg je došao ovdje, i njemu je izazov da se pokaže, jer u posljednjih godinu-dvije, koliko sam ja pratio, to nije bio onaj Jović koji vrijedi.

Ovo se možda neće završiti sa Jovićem, možda budemo imali još jedno ili dva nova imena u ovoj reprezentativnoj pauzi, jer znamo da prelazni rok završava osmog uveče, a mi moramo biti ažurni zbog mnogih novonastalih naših problema. Bodovni saldo nam je veoma mršav, ne možemo gledati zašto samo igramo gostujuće utakmice, a nadam se da ćemo nakon reprezentativne pauze napokon odigrati dvije domaće utakmice i da ćemo tu napokon uspjeti da i Tonija spojimo sa ekipom, te vratimo Nikolu Dujakovića u trenažni proces. On nam je u sredini terena veoma bitan igrač. Toniju još jednom želim srećan dolazak, te mnogo asistencija i golova” – poručio je strateg Sloge Meridian.

Jovic Jagodic
Foto: Rade Šešlak

Jović je u dosadašnjoj karijeri još nastupao za Posušje, Borac, španski Akvilas, Krupu, Široki Brijeg, njemački Lot, Zrinjski, Rijeku, Krk, Grobničan, Pomorac i Mladost Cernik.

Postavi odgovor