(VIDEO) Ljevoruki Brajant u dresu Jordana

Ronde Holis-Džeferson se u današnjoj utakmici Mundobasketa između Jordana i Grčke na sjajan način predstavio onima koji do sada nisu poznavali njegovu igru.

Grčka je u današnjoj utakmici Svjetskog prvenstva savladala Jordan sa 92:71, ali najbolji pojedinac meča je bio košarkaš poraženih, Ronde Holis-Džeferson.

Pomalo zaboravljeni 28-godišnji krilni košarkaš je od 2021. van NBA lige, gdje je odigrao šest sezona, od kojih se posebno ističe 2017/2018, kada je imao prosječan učinak od 13,9 poena, 6,8 skokova, 2,5 asistencije i 1 ukradene lopte po meču u dresu Bruklin Netsa.

Holis-Džeferson posjeduje kvalitet na obje strane parketa, ali danas se posebno istakao u napadu, gdje je nevjerovatno podsjećao na legendarnog Kobija Brajanta.

Frizura, građa, broj 24 na dresu, ista visina (198 cm), pogoci sa poludistance, tehnika šuta i prodori – sve ovo je izgledalo kao preslikana verzija “Crne mambe”. Takođe, lider Jordana je utakmicu završio sa simboličnih 24 poena.

Zanimljivo je da je Holis-Džeferson ljevoruk, za razliku od Kobija, ali u nastavku možete pogledati i editovan video njegovih najboljih poteza iz duela protiv Grčke, kroz koji još više podsjeća na jednog od najboljih i najuticajnijih košarkaša svih vremena.

Postavi odgovor