Zoran Ćurguz za MeridianSportBH: "Posebno me raduje izgradnja igre iz defanzivnog i veznog reda"

Šef stručnog štaba Sloge Meridian Zoran Ćurguz je za MeridianSportBH prokomentarisao pobjedu njegove ekipe nad ruskom Ufom.

Sloga Meridian je odigrala svoju posljednju pripremnu utakmicu u Antaliju, odnosno treću, te je u istoj sa 1:0 i golom Maria Krstovskog savladala Ufu što je prokomentarisao i trener trijumfalnog tima Zoran Ćurguz.

“Odigrali smo treću i posljednju utakmicu što se tiče pripremnog perioda u Antaliji i to protiv ruskog drugoligaša Ufe. Oni su poput većine ruskih ekipa kompaktni i dosta čvrsti te je viđena jedna velika borba tokom svih 90 minuta. Bili smo dobri tokom kompletnog meča, a posebno me raduje izgradnja igre iz tog defanzivnog dijela i veznog reda. Protok lopte je bio dobar, mijenjali smo strane, a na kraju smo golom u prvom poluvremenu preko Maria Krstovskog riješili pitanje pobjednika”rekao je Ćurguz.

Zoran Ćurguz
Foto: MeridianSportBH/Rade Šešlak

Dodatno je strateg Sloge Meridian prokomentarisao kako prvo tako i drugo poluvrijeme, te je najavio šta se očekuje od tima po povratku u Doboj.

“Sigurno da je prvo poluvrijeme pokazalo neke od naših potencijala iako smo poprilično umorni od dva treninga dnevno tokom ovih 12 dana i sigurno da nije lako izdržati takav ritam. Zbog toga moram čestitati momcima na način na koji su podnijeli napore te njihovu profesionalnost u svemu tome”kazao je Ćurguz pa zaključio:

“Drugo poluvrijeme je bilo takvo da smo dali šansu svim igračima, te je takođe ritam utakmice pao sa naše strane jer mi objektivno nemamo 25 igrača koji mogu igrati na ovakvom nivou fudbala. Mnogi fudbaleri se takođe prilagođavaju našem načinu rada te za neke već imamo planove u bliskoj budućnosti. Sve u svemu, igrali smo i više korektno, pogotovo u defanzivi gdje smo protivnika limitirali na samo dvije prilike. Takođe, imali smo dobru tranziciju i sve u svemu možemo biti zadovoljni našim izdanjem te pobjedom, jer mi nećemo imati generalku pred nastavak Premijer lige Bosne i Hercegovine kada se vratimo u Doboj zbog što prije šampionata igramo kup utakmicu protiv Slobode”.

Kao što je i sam Ćurguz najavio, naredni izazov za Slogu Meridian će prije početka Premijer lige Bosne i Hercegovine biti utakmica osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine gdje će gostovati tuzlanskoj Slobodi i to 18. februara 2023. godine od 14h.

Postavi odgovor