Bešlija: "Dok sam igrao u Željezničaru zvali su me 'Q7', a to je poprilično robusan automobil"

Sagovornik portala “Reprezentacija.ba” bio je čuveni Mirsad Bešlija, čovjek koji je branio boje Željezničara, Hartsa, Genka, a posebno se osvrnuo na rad sa Amarom Osimom za vrijeme provedeno u dresu “Plavih”.

Upravo Osim nikada nije štedio riječi na račun Bešlije, a rečenica koja se i te kako urezala ljubiteljima lika i djela penzionisanog fudbalera nešto je što dovoljno govori o fudbalskim kvalitetima, ali i o karakteru čovjeka čija karijera je završena 2013. godine.

“Čovjek je bio k’o mašina. Zakuhati, malo udariti, pa pobjeći i centrirati. Šteta, mogao je još igrati” – rekao je Osim za klupsku televiziju.

Fudbal danas skoro uopšte i da ne prati, a svu svoju koncentraciju usmjerio je na privatni biznis i farmi kojoj se posvetio u Visokom. Prema njegovim riječima “baterije puni” odlascima u Belgiju kod mnogobrojnih drugara koje je stekao za vrijeme provedeno tamo, a Bešlija ne krije da je tokom karijere najviše uživao upravo u Genku.

Tokom epizode u Željezničaru, Bešlija je imao poprilično specifičan i čudan nadimak:

“Zvali su me Q7. To je robusan automobil, a i ja sam imao viška kila. Ipak, bila kiša ili lijepo vrijeme, uvijek sam davao svoj maksimum na terenu.”

Kada je u pitanju dres nacionalnog tima Bosne i Hercegovine fudbaler sredine terena opremu “Zmajeva” zadužio je 37 puta, a uspio je zatresti i mrežu protivnika četiri puta. U tom tonu osvrnuo se i na rezultate reprezentacije u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

“Protiv Finske smo izgledali malo lošije, ali protiv Francuske ugodno iznenađenje. Igrali smo baš hrabro i šteta je što nismo osvojili barem bod. Zaslužili smo ga. Koliko vidim igrači su zadovoljni sa novim selektorom, hvale ga, tako da treba čovjeka pustiti da radi i pružiti mu podršku. Po kvalitetu mislim da imamo šanse da se borimo za to drugo mjesto” – poručio je Bešlija.

Nezaobilazna tema razgovora bio je i “Željo” koji se nalazi u velikoj rezultatskoj krizi, ali Bešlija nije želio komentarisati eventualnu smjenu trenera iako je u velikoj mjeri upravo Osim uticao na odluku da “Q7” okači kopačke o klin.

Postavi odgovor