Borac do kraja susreta održao prednost iz prvog dijela za novi trijumf

Banjalučki Borac je u okviru utakmice 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na gostovanju u Konjicu savladao domaći sastava Igmana sa konačnim rezultatom od 1:0.

Prva značajnija prilika je viđena u 17. minutu kada je fudbaler domaćeg Igmana Stefan Denković sam izašao u situaciju jedan na jedan sa Bojanom Pavlovićem, ali je lopta usljed lošijih uslova na terena ostala iza njega u ključnom monentu te nije stigao ni da šutira istu.

U nastavku se vodila velika borba na sredini terena kada je tokom 25. minuta u jednoj sjajnoj akciji po lijevoj strani Alen Jurilj centrirao, a Jovo Lukić proslijedio glavom loptu kada Davidu Čaviću koji je postigao gol za vođstvo Borca od 1:0.

Igrala se 33. minuta kada je ponovo pukla lijeva strana Igmana, Sebastijan Herera je uputio te je u prilici da novi gol glavom postigne bio omaleni Čavić, ali je sada ekipa iz Konjica imala sreće.

Nastavio je Borac sa nizanjem odličnih prilika te je u 38. minuti uslijedio još jedan ubačaj, sada sa desne strane i od strane Čavića te je na sreću Igmana Jakov Blagaić iz veliki blizine promašio zicer šansu.

Mirnije je bilo na početku drugog poluvremena uz nešto veći posjed lopte Borca koji je priliku stvorio u 63. minuti. Tada je Lukić poslao loptu u prostor Čaviću koji je izašao u situaciju da budem sam sa golmanom Igmana, ali je njegov prvi dodir bio dosta loš te je ova šansa otišla u propast.

Ponovo je falilo Borcu smirenosti u završnici jer se Jurilj u 76. minutu poslije odlične duge lopte sapleo, iako je krilni ofanzivac Borca mora se priznati imao zaista dobar prijem pri pomenutoj situaciji.

 Do kraja susreta nije bilo nekih većih prilika na obje strane zbog čega je Borac slavio sa konačnim rezultatom od 1:0 protiv Igmana čime je pobjegao drugoplasiranom Sarajevu na devet bodova.

Standings provided by Sofascore

Postavi odgovor