Stanković: "Zvezda je veliki klub, dva pedlja veći od Makabija iz Haife"

Trener Crvene zvezda Dejan Stanković rekao je pred revanš meč sa Makabijem iz Haife da je srećan što poslije 20 i više godina ima ovakvu utakmicu u timu iz Beograda.

Stanković je rekao da nije siguran da li će se igrači Makabija uplašiti atmosfere, ali će navijači sigurno poslati igrače Crvene zvezde na teren jačim nego što jesu.

“Teren je jedino mjerilo na kojem možeš da prepoznaš vrline i mane kako sebe tako i svog protivnika. Makabi je jedna dobra, iskusna ekipa koja nam je stvorila dovoljno problema o kojima smo razmišljali prethodnih dana. Optimista sam, realni optimista što se tiče ove utakmice” – kazao je Stanković i dodao:

“Svaka utakmica je utakmica za sebe i svaki stadion je stadion za sebe. Poštujemo to, ali volimo da igramo i pobjeđujemo na Marakani. Pričao sam to i kad smo igrali protiv jakih timova, da se oni možda neće uplašiti Marakane, ali siguran sam da će stadion Marakana poslati jače igrače Crvene zvezde nego li što je to uradio stadion Makabija igračima Makabija. Neka Marakana izjednači, a mi ćemo se potruditi da pobijedimo”.

O eventualnom plasmanu u Ligu šampiona je rekao da je Crvena zvezda za dva pedlja veći klub od Makabija i da ne misli ni o kakvoj potencijalnoj katastrofi.

“Fudbal neće stati poslije ove utakmice ni za Crvenu zvezdu, a ni za Makabi. Oni jesu u prednosti za taj gol. Da li će to biti katastrofa i veliki neuspjeh to će biti na klubu da odredi. Da li je sve ovo do sada bio uspjeh ili… Naravno, ja sam tu na raspolaganju za bilo šta da se odluči. Zvezda je veliki klub, dva pedlja veći od Makabija iz Haife. Miran sam, bavim se fudbalom i spremanjem utakmice” – istakao je Stanković i nastavio:

“Niko nijednom nije pomenuo da smo mi ušli u grupnu fazu Lige Evrope. Ako je to katastrofa, neka klub odluči. Mogu da budem srećan da poslije 20 i kusur godina igram ovakvu utakmicu. Nisam ni pomišljao da će mi se opet desiti utakmica poput sutrašnje. Ne mislim ni o kakvoj katastrofi”.

Utakmica između Crvene zvezde i Makabija iz Haife na programu je sutra u 21 sat.

Postavi odgovor