Jagodić: "Neophodne promjene će uslijediti vrlo brzo, okrećemo se utakmici u Kupu i GOŠK-u"

Sloga Meridian je u okviru 8. kola Premijer lige BiH sinoć kao gost poražena od Veleža sa 4:2.

Vlado Jagodić, trener Dobojlija, izjavio je sljedeće:

“Utakmica u kojoj se događalo mnogo toga očekivanog i neočekivanog. Vjerovatno ćemo nekada ubuduće i žaliti za, ipak, olako ispuštenom šansom da napravimo još jedan zapažen rezultat u gostima. Mnogo ružno vrijeme za utakmicu, kao i nestanak struje u 68. minutu kod rezultata 2:2, nismo mogli pretpostaviti. Ali, jasno smo znali kako će Velež igrati i ponašati se i kada ima rezultat i kada stišće protivnika nošen frenetičnim navijačima jer nema rezultat.

Iako smo sve to predvidjeli, napravili smo mnogo tehničkih grešaka i primili golove koji se u ovakvim utakmicama ne smiju primati. Pogotovo prva dva. Ponovo smo bili efikasni te smo postigli dva lijepa gola te promašili tri izgledne situacije, i to je odlična stvar. U poslednje tri utakmice smo postigli sedam golova, ali… Primljeni golovi zabrinjavaju i to pod hitno moramo popraviti u igri u gostima. Očigledno je da su to mnogo ‘skupe’ pogreške te će uslijediti neophodne promjene vrlo brzo.

Okrećemo se već prvoj narednoj obavezi a to je Kup utakmica u srijedu u Bijeljini, pa u nedelju ponovo domaća utakmica protiv iznenađujuće dobrog GOŠK-a iz Gabele. Iako je energetska potrošnja ogromna, ova dva susreta jednostavno moramo riješiti u svoju korist i ući u potpuno miran nastavak sezone”.

Sloga Meridian će u 1/16 finala Kupa BiH igrati protiv Radnika u Bijeljini, a potom će na svom terenu dočekati GOŠK.

Velež se zahvalio Slogi Meridian na ukazanom poštovanju i sportskom ponašanju

Postavi odgovor