Jakirović o dolasku u Dinamo: "Sve se dogodilo munjevito, ali takav je fudbal, jednostavno ponuda i potražnja"

Sergej Jakirović je juče u blickrig trenerskom transferu postao novi šef stručnog štaba Dinamo Zagreba nakon što je klub raskinuo saradnju sa Igorom Bišćanom.

Lošiji rezultati Dinama na startu sezone, te ispadanje iz kvalifikacija za Ligu šampiona od AEK-a su prelomili da menadžment kluba donese odluku da raskine saradnju sa sada već bivšim trenerom Igorom Bišćanom.

Kako se pojavila ova vijest te ista ozvaničila od strane kluba sa “Maksimira”, odmah se krenulo u spekulacije ko bi to mogao naslijediti Bišćana na klupi hrvatskog velikana.

321239162 547640666996881 4955387534520495908 n
Foto: NK Rijeka

Kao glavni kandidat se odmah izdvojio trener Rijeke Sergej Jakirović nakon čega se ova glasina pokazala kao tačne te je upravo on postavljen za novog šefa stručnog štaba Dinama.

“Hvala vam na dobrodošlici. Iznimno sam počastvovan što sam postao trener GNK Dinama. Iznenađen sam, pomalo i šokantno, zato što sam se u dva kupao u moru, a u tri je sve već bilo gotovo. Jednostavno, dogodilo se sve munjevito, ali takav je danas fudbal, jednostavno ponuda i potražnja. Mislim da je ovo prilika koja se ne događa često. Da sam sa svojim radom i kvalitetnim rezultatima, u posljednje tri godine zaslužio tu priliku. Eto, sad sam tu, nadam se da ćemo nastaviti dobro raditi, da ćemo pobjeđivati, dobro igrati, igrati napadački, otvoren fudbal. Da uveseljavamo sve navijače koji vole Dinamo”rekao je Jakirović za zvanični sajt “Modrih”.

Svoj prvi veliki izazov na klupi zagrebačkog Dinama će Jakirović imati već u četvrtak kada će njegov novi klub ugostiti ekipi praške Sparte u okviru prvog meča plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Postavi odgovor