Kodro: "Ne mogu shvatiti fudbalsku logiku da nakon pet treninga pričamo o smjeni trenera"

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro rekao je u intervjuu za “Fokus” da mu je nestvarno da ga neki smjenjuju poslije pet odrađenih treninga.

On je naveo da utakmica protiv Islanda nije bila na najbolje nivou.

“Utakmica protiv Islanda nije bila na našem najboljem nivou, ali i tako smo mogli pobijediti. Da smo iskoristili jednu od tri ili četiri prilike koje smo imali. Nažalost, nismo uspjeli. Ako tome dodamo da smo gol primili u sudijskoj nadoknadi i izgubili, razumijem frustraciju ljudi” – kazao je Kodro i nastavio:

“Moramo nastaviti, nema nam druge. Ustvari, tek smo počeli. Pripreme za oktobarski ciklus uveliko traju. Ovakve stvari se liječe jedino pobjedom. Pokušaćemo pripremiti ekipu na najbolji mogući način i nadati se pobjedama. Bez obzira šta ko mislio, vjerujem da ova ekipa može dobro igrati i dobiti bilo koga u našoj grupi”.

Zatim je prokomentarisao priče o tome da će ubrzo otići s klupe i da bi ga mogao zamjeniti Vahid Halilhodžić.

“To nisam očekivao! I moram priznati da sam malo iznenađen. Izgleda mi nestvarno. Ne mogu da pronađem fudbalsku logiku da nakon četiri-pet odrađenih treninga, od čega dva rekuperacijska, pričamo o smjeni trenera. Ovo je novi projekat, on je prezentovan, prihvaćen je od igrača i njemu, kao i svemu drugom, treba malo vremena. Mogu shvatiti kritiku, frustraciju zbog jednog poraza, ali da ovako idemo u krajnost, to ne mogu. Fudbal nije video igra na kojoj se stvari mijenjaju jednim dodirom na dugme” – naveo je Kodro i dodao:

“Ne znam…. To je fudbalski folklor i sastavni dio fudbala. Stvari koje ja ne mogu kontrolisati. Ne znam koliko ima istine u priči o Vahidu Halilhodžiću. Poznajem njegov karakter i sumnjam da bi se upustio u avanturu da priča sa autoritetima jednog kluba ili u ovom slučaju reprezentacije, znajući da ona još uvijek ima trenera. To je moj osjećaj”.

Naredni meč Bosna i Hercegovina igra na gostovanju Lihtenštajnu 13. oktobra.

Postavi odgovor