Kodro odgovorio na pitanje o pozivanju svog sina u reprezentaciju

Meho Kodro je danas saopštio spisak reprezentacije Bosne i Hercegovine na kom se našao i njegov sin Kenan Kodro.

Selektor Bosne i Hercegovine Meho Kodro je danas saopštio spisak nacionalnog tima za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Lihtenštajna i Islanda nakon čega je u nastavku pres konferencije dobio pitanje novinara o tome šta misli kakva će biti reakcija javnosti zbog toga što je pozvao i svog sina Kenana Kodru koji nastupa za mađarski Fehervar.

“Šta da vam odgovorim. Pitate me često za Kenana, ja tu nemam šta da puno dodam. Kenan je moj sin, volim ga puno, volim ga najviše na svijetu, to nema dileme. Kenan će igrati onoliko koliko zaslužuje, ako ne bude zaslužio neće. Dalo se da Kenan igra, kod prethodnih selektora je pozivan. Desilo se da dođem sada i on je tu. Ja vam kažem igraće koliko bude zaslužio. Vi meni možete reći da je to subjektivno, ali da, sve je subjektivno”rekao je selektor te zaključio:

“Kenan igra dobro, daje golove, kapiten, šta sada ja trebam da ga ne zovem samo jer je moj sin. Evo dajte mi jedan razlog da ga ne pozovem. Sarađivao sam sa njim u Real Sociedadu i stalno se postavljalo to pitanje. Stvarno mislim, Kenan je bio dugo godina u mojoj sjeni i mislim da mu je moje ime više odmoglo nego pomoglo u životu. S tim moramo da živimo. Vi imate pravo da postavite to pitanje, ali za mene je to vrlo emotivno pitanje. Svjestan sam težine toga, poziva i nepoziva. U ludim snovima sanjam da igramo, da Kenan uđe i da gol i da budemo u delirijumu”.

Postavi odgovor