Bojan Krkić: "Lionel Mesi nije dobar uzor"

Nekadašnji španski fudbaler Bojan Krkić koji trenutno radi kao koordinator u omladinskoj školi Barselone je rekao kako Lionel Mesi nije dobar uzor za mlade fudbalere.

Bojan Krkić je prema mnogima na startu svoje karijere okarakterisan kao novi Lionel Mesi, veliki pritisak je bio postavljen na njegova leđa te zbog toga na kraju svoje karijere nije uspio opravdati golema očekivanja.

Zbog toga se Krkić takođe dugo mučio sa depresijom, a sada je u sklopu intervjua sa španskom publikacijom “AS” odlučio da objasni zbog čega sportisti poput Mesija, Kristijana Ronalda ili Rafaela Nadala nisu validni uzori za mlade te perspektivne fudbalere.

“To je bilo nešto što sam oduvijek želio da radim, da prenesem mladima svoje iskustvo iz igračkih dana. Ljudi misle da je sve lijepo, ali ima i mnogo patnje i truda. Zato sam želio da objasnim kroz šta sam sve ja prošao. Razlog da snimim dokumentarac je želja da pošaljem pozitivnu poruku. On nije samo za ljubitelje fudbala, već doseže mnogo dalje. Priča o ličnim situacijama i uči vas da Lionel Mesi nije dobar uzor”jasan je bio trenutni koordinator u omladinskoj školi Barselone nakon čega je nastavio u istom maniru:

“Ni Mesi ni Kristijano Ronaldo ili Rafa Nadal nisu dobri primjeri. Oni nisu obični slučajevi i zato ne mogu biti uzori mladim ljudima. To što su oni ostvarili u sportu je jedinstveno, a uspjeh može da se dostigne kroz različite scenarije. Za mene je Serhio Kanales uspješan sportista jer je i pored tri povrede koljena uspio da stigne do dresa reprezentacije. Hoselu je sa 33 godine postao igrač Real Madrida. E, to su vam primeri uspjeha”.

Postavi odgovor