Ko preuzima vruću klupu PSŽ-a: Za sada su dva imena glavni kandidati

Prema navodima iz francuskih medija Pari Sen Žermen je našao dva nova favorita za poziciju trenera nakon što se nisu uspjeli dogovoriti sa Julijanom Nagelsmanom.

Sve je izgledalo kao gotovo, odnosno da će njemački trener Julijan Nagelsman postati novi šef stručnog štaba Pari Sen Žermena, ali je posao na kraju propao jer se nisu uspjeli dogovoriti oko svih finansijskih detalja.

Zbog toga su se dva nova imena pojavila kao glavni kandidati za preuzimanje klupe Pari Sen Žermena, a riječ je o miljeniku vlasnika kluba Nasera Al Kelaifija Tijagu Moti te nekadašnjem selektoru španije i treneru Barselone Luisu Enrikeu.

Glavni problem sa Motom koji trenutno vodi Bolonju je taj što nema nikakvog iskustva u Ligi šampiona kao trener, a PSŽ je prije dvije sedmice započeo pregovore sa Enrikeom koji su završeni bezuspješno, bar u tom prvom pokušaju.

Ostaje samim tim da se vidi ko će tokom ljeta preuzeti vruću klupu PSŽ-a te pokušati ostvariti sve planove ambiciozne uprave kluba koja po svaku cijenu želi da osvoji trofej Lige šampiona.

Postavi odgovor