Gvardiola se požalio na novo pravilo: "Sutra u devet ujutro ćemo još igrati!"

Pep Gvardiola se nakon poraza u finalu Komjuniti šilda požalio na novo pravilo o produženom vremenu tokom utakmica.

Fudbalska asocijacija Engleske je uvela pravilo o nadoknadi vremena koje se koristilo tokom Svjetskog prvenstva u Kataru te je finale Komjuniti šilda u drugom poluvremenu produženo za osam minuta, ali se igralo čak 11 jer je došlo do sudara između Kajla Vokera i Tomasa Partija te se i to trebalo nadoknaditi.

Šta više, Arsenal je upravo u posljednjem, 101. minutu nadoknade u duelu protiv Mančester sitija uspio da dođe do poravnanja od 1:1 te da odvede meč u penale gdje su savladali svoje protivnike, a to se nikako nije dopalo treneru poraženog sastava Pepu Gvardioli.

“Moraćemo da se navikavamo na ovo. Vodili smo 1:0. Imao sam osjećaj da se nije mnogo toga dešavalo u tih osam minuta nadoknade. Ipak to je dobro pitanje za međunarodni panel i sve ljude koji su u tome, jer oni ne konsultuju ni menadžere ni igrače. Moramo to da prihvatimo. Sada će utakmice trajati 100 minuta, to je sigurno. Produžavaju ih zbog golova. Zamislite svaki put da postignete gol. Zamislite skor 4:3 i oni dodaju 45 sekundi za svaki od datih golova. Sutra u devet ujutro još ćemo igrati! Molim vas da me ne pitate za mišljenje o tome”rekao je Gvardiola.

Postavi odgovor