Katalonci nastavljaju sa marketinškim igrarijama: Barselona prodaje stolice sa Nou Kampa i 'dijamante'

Barselona je zvanično počela sa prodajom stolica sa stadiona “Nou Kamp” te “dijamanata” napravljenih od ugljenika iz tla samog terena.

Već je odavno poznato da Barselona radi na izgradnji novog stadiona, odnosno na renoviranju “Nou Kampa”, a kompletan projekat pod imenom “Espai Barca” će klub koštati vrtoglavih 1.5 milijardi evra.

Pored toga, takođe je odavno jasna činjenica da je Barselona u nezavidnoj finansijskoj situaciji te su do sada povukli mnogo ekonomskih poluga i to od prodaje TV prave do potpisivanja novih sponzorskih ugovora.

RTSLDS6M
REUTERS/Albert Gea

Sve se to radilo kako bi se omogućilo potpisivanje novih fudbalera, ali i finansiranje skupocjenih radova na stadiona “Nou Kampu” koji su sada u punom jeku.

Ipak, ova najnovija ekonomska poluga je mnoge iznenadile jer će Barselona prodavati stolice sa stadiona na svom zvaničnom sajtu fan šopa te će se cijena istih kretati od 93 evra pa sve do 299 evropskih novčanica.

Ali to nije sve, jer je kreativnost marketing tima Barselona dodatno proradila pa će se tako u gore pomenutom šopu naći “dijamanti” napravljeni od ugljenika iz tla terena stadiona “Nou Kampa”, i to sa zadnje odigrane utakmice prije renovacije.

Najmanja cijena za kupovinu takve vrste dijamanta će iznositi 499 evra, a poznajući koliko vatrenih navijača Barselona ima, sigurno je da će prodaja ovih najnovijih predmeta u njihovom šopu dobro ići.

Postavi odgovor