Tadić se emotivno oprostio od Ajaksa

Dušan Tadić se putem svojih društvenih mreža zvanično oprostio od amsterdamskog velikana Ajaksa.

Nakon pet godina, nekolicine trofeja, te 241 utakmicom u svim takmičenjima tokom kojih je postigao 105 golova uz 112 podijeljenih asistencija, Dušan Tadić je odlučio da podnese zahtjev za raskid saradnje sa popularnim “Kopljanicima”.

Ajaks je pristao na to nakon čega je Tadić uputio opširnu te emotivnu poruku rastanka sa klubom iz Holandije, a i istu u cjelini možete pročitati u samom nastavku teksta:

“Nezaboravne uspomene – nema riječi kojima bih opisao. Ispunjen sam emocijama, s obzirom na to da sam napustio Ajaks. Bila je to nevjerovatna avantura za mene u ovom sjajnom klubu. Bezbroj uspomena i dostignuća koje ću zauvijek nositi u srcu. Neizmjerno sam zahvalan na vremenu koje sam proveo ovdje i na prilici da igram Ajaksov stil fudbala. Ajaksova filozofija je uvijek bila i uvijek će biti dio mog igračkog identiteta” rekao je Tadić pa dodao:

“Za sve predivne navijače, vaša nepokolebljiva podrška je bila inspirativna. Vaša strast je bila naš pokretač i zahvalan sam za vašu posvećenost. Vi ste razlog zbog kojeg Ajaksovi igrači rastu i briljiraju – vi ste srce Ajaksa. Želim da iskažem zahvalnost svojim saigračima tokom svih ovih godina, kao i cijeloj Ajaksovoj porodici. Duh koji smo dijelili, na terenu i van njega, bio je poseban. Uspomene koje smo zajedno svorili zauvek će imati posebno mjesto u mom srcu. Ovo nije zbogom, više je ‘vidimo se kasnije’. Ne sumnjam da ću se jednog dana vratiti u Amsterdam. Grad i klub su postali dio mene i uvek ću sa sobom nositi taj duh Ajaksa. Hvala na svemu. Bila je čast predstavljati ovaj nevjerovatan klub. Do sljedećeg viđenja, Ajaksova porodico”.

Postavi odgovor