Mirza Varešanović: "I dalje stojim iza svoje izjave da nemamo šta da kalkulišemo"

Šef stručnog štaba Sarajeva Mirza Varašenović je najavio derbi utakmicu 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Borca.

Sarajevo će sutra gostovati u Banjaluci gdje će ih ugostiti banjalučki Borac na terenu “Gradskog stadiona”, a Mirza Varešanović je izjavio kako je njegov sastav spreman da izaće na megdan domaćinu od 19.30h.

“Nakon što smo odigrali tri utakmice u sedam dana, sada smo napokon dobili priliku za malo duži odmor. Spremni dočekujemo utakmicu sa Borcem, te ćemo u Banjaluci dati sve od sebe da još jednom obradujemo naše navijače i nastavimo ovaj pobjednički niz. I dalje stojim iza svoje izjave da mi nemamo šta da kalkulišemo i da trebamo ići u svakoj utakmici na pobjedu. Tako će biti i na ovom gostovanju” rekao je Varešanović pa dodao:

“Na polusezoni smo bili u nezavidnoj situaciji, a došli smo do toga da sada sami odlučujemo o svojoj sudbini. Trenutno se nalazimo na poziciji koja nas vodi u evropska takmičenja, a sa pobjedom bi taj status još više učvrstili, te bi imali priliku da napadnemo drugo mjesto koje bi sigurno popravilo dojam ove sezone”.

Postavi odgovor