Mujkić za MeridianSportBH: "Uradićemo sve da mi budemo ti koji će ih prvi pobijediti"

Šef stručnog štaba Budućnosti iz Banovića Denis Mujkić je za MeridianSportBH najavio utakmicu 25. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine protiv Goražda.

Budućnost će sutra od 17h na svom terenu ugostiti zahuktali sastav Goražde koje nema niti jedan poraz ovog proljeća, te je shodno tome ovaj derbi 25. kola Prve lige FBiH najavio trener domaćih Denis Mujkić.

“Imamo mladu ekipu i kako nismo dovodili neka velika pojačanja, ja iskreno mogu biti zadovoljan sa urađenim do sada. Naš cilj je bio da podmladimo ekipu i budemo stabilan prvoligaš, ali smo dobrim igrama uspjel da budemo u samon vrhu tabele. Napravili smo uravnoteženu ekipu gdje koristimo veliki broj igrač, a naročito mladih zbog čega nekada i plaćamo danak neiskustvu sa lako primljenim golovima. Uprkos svemu tome, u globalu smo svi u klubu itekako zadovoljni”rekao je Mujkić pa najavio duel protiv Goražda:

“Što se tiče utakmice sa Goraždem, očekujem jednu tešku, ali i kvalitetetnu utakmicu. Oni se nalaze u najboljoj formi u ligi, nemaju poraza tokom proljeća i uradićemo sve da budemo upravo mi ti koji će ih prvi pobijediti. Mislim da ce meč biti kavlitet takođe jer je naša ekipa mlada i željna dokazivanja, a nasuprot sebe imamo ekipu Goražda koja ima i previše iskusnih i prekaljenih igrača. Sem toga, pozivam naše navijače da nas podrze sutra u što većem broju”.

Postavi odgovor