Petrović: "Ako odigramo loše protiv Tuzla sitija, biće loša uvertira za finale"

Trener Zrinjskog, Željko Petrović najavio je predstojeći duel 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Tuzla sitija. 

Istakao je da im je ovaj duel veoma bitan, jer pobjedom bi napravili dobru uvertiru za finale.

“Pripremamo se kao za sve ostale utakmice. Jedino što ja nisam bio prisutan tu u protekla četiri dana, jer sam bio bolestan i nadam se da će biti sve ok. Za nas je svaka sljedeća utakmica bitna. Sa dobrom igrom protiv Tuzla sitija nastavljamo niz dobrih igara i idemo prema finalu, kao ekipa koja je ostvarila toliko pobjeda i koja ima dobro samopouzdanje. Ako odigramo loše protiv Tuzla sitija, biće loša uvertira za finale. Nama je ta utakmica veoma važna, kao i sve ostale. Mi smo Zrinjski, mi smo gospodski klub i idemo do kraja onako kako veliki klub treba da igra. Kao veliki klub idemo dobiti sve do kraja​. Ko nas dobije, pružićemo mu ruku i čestitati” – kazao je Petrović i dodao:

“Ja sam ovdje nešto više od četiri mjeseca. Kada sam ja došao, bili su u poziciji da ne mogu ispasti, jer su toliko uložili u ekipu i to jeste klub koji je mlad. Ne pobjeđuješ uvijek sve samo sa parama ili sa budžetom, jer tu ima i do karaktera igrača, tim da se napravi, kako se vodi ekipa, na koji način se igra i trenira. Ljudi to misle sa strane da je to lako, ali nije, jer je trenerski posao težak, a možda i najteži posao koji može da bude”.

“Voditi neki klub je isto tako veoma teško, tako da ne treba puno letjeti kada si gore, jer može neko krila da ti skrati, da možeš doći na dno. Zbog toga se uvijek treba ponašati, igrati i biti normalan u svemu, odnosno kada si ili na vrhu, ili na sredini, ili dnu”.

“Žalosno je da jedan klub, koji ima finansije, koji hoće da investira, ispadne, ali vidite da je sve tu moguće. Oni još nisu matematički ispali, jer imaju još dvije utakmice, ali, poznavajući ove prilike, ja mislim da su oni već ispali i Zvijezda 09, koja, prema mom mišljenju, nije najgora ekipa, ali ih je koštao prvi dio prvenstva. Mislim da te dvije ekipe ispadaju, ali najgore je igrati takve utakmice i protiv takvih ekipa, jer dođu tu i onda se rastrče, te hoće da igraju, što je sasvim normalno. Poštujemo Tuzla siti, kao da su drugi na tabeli ili prvi, a ne kao da su u zoni ispadanja i tako treba da se postavimo, te da igramo. To je naš način”.

Utakmica je na programu u ponedjeljak u 17 časova.

Postavi odgovor