Poznati novi članovi Upravnog odbora Željezničara

U Plavom salonu na Stadionu Grbavica održana je redovna sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj su delegati aktivno raspravljali o trenutnoj situaciji Kluba, te su donesene određene odluke koje se tiču funkcionisanja Kluba u narednom periodu.

Nakon usvajanja Dnevnog reda i Zapisnika sa posljednje sjednice, uslijedila je tačka Dnevnog reda po kojoj su delegati izglasali određenu promjenu Statuta. Promjene se odnose na adresu FK Željezničar (iz ulice Zvornička 27 u ulicu Bulevar Ivice Osima 27).

Potom je Edis Kovačević prezentovao Izvještaj o radu Upravnog odbora. Izvještaj je usvojen, a potom su delegati izabrali novog predsjednika UO, Jusufa Tanovića, dosadašnjeg potpredsjednika i člana UO. Članove Upravnog odbora činit će: Jusuf Tanović, Kerim Balić, Ilijas Kovačević, Bakir Sadović, Seudin Novalić, Admir Tunović, Mario Krajina, Mirza Trbonja i Minela Jašar Opardija.

– Zahvaljujem se na povjerenju koje su mi ukazali delegati Skupštine Kluba. Iznimna je čast i odgovornost biti na čelu najvećeg sportskog kolektiva u BiH. Nadam se da ću opravdati vaše povjerenje i uspješno nastaviti proces oporavka i renesanse našeg Želje, istakao je novi predsjednik UO.

Jusuf Tanović je član Skupštine FK Željezničar od septembra 2021. godine, te član i potpredsjednik Upravnog odbora Kluba od juna 2022. godine. Magistar je ekonomskih nauka. Obrazovanje je stekao na Ekonomskom Fakultetu u Sarajevu te Univerzitetima Delaware i North Park Chicago u SAD-u.

Tokom proteklih 27 godina je radio u internacionalnim kompanijama Price Waterhouse Coopers, IBM Business Consulting, Deloitte, EDC i Financial Markets International na poslovnom savjetovanju, analitici i rukovođenju kompleksnih, međunarodnih razvojnih projekata. Iza njega je višedecenijski humanitarni i filantropski angažman u BiH i SAD-u.

Delegati su potom raspravljali o tački koja se ticala objavljivanja Javnog poziva za strateško partnerstvo. Prezentovana su dva modela Javnog poziva, a u roku od najkasnije 60 dana bit će objavljene informacije o novom Javnom pozivu za strateško partnerstvo.

Naredna tačka Dnevnog reda odnosila se na izvještaj Nadzornog odbora kojeg je prezentovao Džermin Pašić. Nakon obraćanja Izvještaj je usvojen. Novi Nadzorni odbor FK Željezničar čine Marko Dmitrović, Borislav Goić i Armin Zelenturović.

Skupština je dala saglasnost za novi Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova FK Željezničar. Prije posljednje tačke Razno, delegati su donijeli nekoliko odluka vezanih za nastavak aktivnosti projektovanja i izgradnje južne tribine.

Postavi odgovor