Saopštenje Tuzla sitija: "Sraman čin napada na dječaka koji je nosio trenerku našeg kluba, nije ništa drugo nego vandalizam"

Iz Tuzla sitija su izdali saopštenje povodom nedavnog fizičkog napada na njihovog člana koji ima 14 godina.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Brutalan i sraman čin napada na 14-godišnjeg dječaka koji je nosio trenerku našeg kluba, nije ništa drugo nego vandalizam. Iako je prvobitna informacija bila da se napad dogodio zbog materijalne koristi (krađa mobilnog telefona), na kraju se ispostavilo da nije u pitanju taj povod jer napadači na našeg člana od 14 godina koji je bio sakupljač lopti na nedjeljnoj utakmici na ‘Tušnju’, nisu imali taj povod nego je u pitanju mržnja prema našem klubu, s obzirom na to da su na silu pokušali da skinu s njega klupsku trenerku.

Ovom prilikom očekujemo od policijskih organa da pronađu vinovnike ovog napada i da ih izvedu pred lice pravde te da odgovaraju za ovaj sraman čin. U našem klubu bez naknade trenira više od 200 tuzlanske djece koji takođe predstavljaju ovaj grad na najbolji način, a napadnuti dječak je takođe jedan od njih. Nadamo se da se ovakvi događaji više neće nikome ponoviti, a da će i drugi pojedinci i udruženja takođe osuditi ovaj napad”.

Napad na pionira Tuzla sitija se dogodio na ulici kod Doma zdravlja nakon premijerligaške utakmice između plavih i Sarajeva.

Postavi odgovor