Tatar pred potpisom za federalnog prvoligaša

Prema saznanjima “Facebook” stranice “Prva liga FBiH”, nekadašnji krilni napadač Goražda Kerim Tatar je blizu potpisa sa federalnim prvoligašem Sim Bau.

Kerim Tatar je na kraju prošle 2020-2021 u 29 nastupa kroz sva takmičenja za Goražde postigao 13 golova i 11 puta je uspio namjestiti svojim saigračima za pogodak.

Sve je to kulminiralo da Tatar pređe u finskog prvoligaša Mariehamn. Tu se on nije pretjerano naigrao jer je uspio samo jednom da nastupi za svoj tim i to tokom razigravanja za opstanak u ovom šampionatu.

https://www.facebook.com/ligafebih/posts/4960273204066080

Tatar je inače rođen u Mostaru 2. septembra 1996. godine i svoje prve fudbalske korake je napravio u Veležu kroz čiji je omladinski sistem prošao.

U svojoj prvoj seniorskoj sezoni z Velež se nije pretjerano naigrao, da bi se to sve promijenilo u drugoj kada je uspio da se nađe sa svojih 19 godina 26 puta na terenu i pritom postigne respektabilnih sedam golova.

Naredne sezone opet nije bio standardan krilni napadač Veleža i prešao je prvo na pozajmicu u Olimpik iz Sarajeva da bi naredne takmičarske godine tu ostao za stalno.

Tatar
Printscreen

Nije Tatar pronašao fudbalsku sreću ni u Olimpiku pa kasnije ni u Igmanu, a to je sve trajalo dok u sezoni 2019-2020 nije potpisao kao slobodan igrač za Goražde u kom je ostavio najveći igrački trag.

Tokom dvosezonskog igranja za federalnog prvoligaša Goražde je mlađi brat Benjamina Tatara ukupno nastupio 42 puta i uspio je sa pozicije pretežno lijevog ofanzivnog krila postići 17 golova i 14 asistencija.

Uslijedio je već pomenuti transfer iz avgusta prošle godine u finskog prvoligaša gdje je kombinovano samo jednom zaigrao za svoj tim i to kao zamjena u drugom poluvremena sa ukupno skupljenih 16. minuta u ovoj hladnoj sjevernoevropskoj zemlji.

Postavi odgovor