(VIDEO) Zeljković dao osvrt na situaciju oko Ahmedhodžića: Predsjednik Saveza govorio i o Premijer ligi

Predsjednik NFS Bosne i Hercegovine Vico Zeljković je dao svoj komentar o situaciji u vezi suspendovanja Anela Ahmedhodžića.

Anel Ahmedhodžić je zbog neodazivanja na poziv selektora Mehe Kodre suspendovan, a sada je svoj kompletan osvrt u vezi toga dao i predsjednik NFS Bosne i Hercegovine Vico Zeljković.

“Što se tiče Anela, mislim da je bitno napomenuti da je ovo situacija koja je bolje da se nije desila. Fudbal je živa stvar, svaki dan su neka dešavanja. Način rada selektora, svih selektora do sada i Saveza je vrlo jasan. Selektor je taj koji pravi spisak, određeuje ko će biti na spisku, ko igra i koga poziva. Uvijek je bila neka polemika oko toga i nabacivalo mi se da ja vršim pritisak” – kazao je Zeljković, pa potom dodao:

“Evo sada nema ni Saničanina, ni Danilovića. Što se mene lično tiče, bio je tu prostor i za Saničanina, ali ovo je odluka selektora i mi je poštujemo. Tako je i sada bilo u slučaju Anela. Na prijedlog selektora je pokrenut postupak koji je pokrenut. Anel nije kažnjen, tek oko toga se treba razgovarati. Disciplinska komisija će raditi svoj posao, tražiti izjavu i igrača. Ne bih davao slobodu da ulazim u te stvari i da se podvuče crta da se jasno zna da je selektor Kodro i oni prije njega i budući koji će doći ti koji odlučuju o spisku igrača i oni snose odgovornost oko toga. Na nama je da mudro odlučimo ko je selektor i naravno da mi snosimo odgovornost oko toga”.

Uostalom kompletnu pres konferenciju predsjednika NFS Bosne i Hercegovine Zeljkovića gdje je takođe govorio o Premijer ligi BiH te generalno domaćem fudbalu pogledajte u nastavku teksta:

Postavi odgovor