Vinko Marinović: "Mislim da smo kompletnu utakmicu kontrolisali, iako je bio težak teren"

Šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović je na zvaničnoj pres konferenciji za medije prokomentarisao trijumf nad Igmanom u Konjicu sa konačnim rezultatom od 1:0.

Igman je danas bio domaćin Borcu u okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koji ih je savladao sa minimalnim rezultatom od 1:0, a kompletan tok susreta je prokomentarisao i trener trijumfalnog tima Vinko Marinović.

“Mi smo i prije utakmice znali da će nas ovdje čekati težak meč i teški uslovi, i stvarno je tako bilo. Četitam svojim igračima jer su danas odigrali dosta odgovorno, imali su dobar pristup i uradili su ono što smo tražili od njih. Mislim da smo kompletnu utakmicu kontrolisali, iako je bio težak teren”kazao je Marinović te dodao:

“Imali smo dobrih akcija po ovom teškom terenu, imali smo još šansi da damo taj drugi gol i da možda ranije završimo utakmicu. Međutim, nismo, ali sve u svemu, zadovoljan sam karakterom i načinom igre svojih igrača. Mogu biti prezadovoljan i još jednom čestitam igračima na još jednoj pobjedi”.

Postavi odgovor