Bajić: "Ni Partizan ni Crvena zvezda Meridianbet nisu u dobrom momentu"

Dragan Bajić, legenda i bivši trener Igokee, za Basketball Sphere je prokomentarisao predstojeći evroligaški Večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde Meridianbet.

Dragan Bajić je rekao sljedeće:

“Nisu u dobrom momentu ni jedna, ni druga ekipa, gledajući i rezultate i igru i dosadašnji dio sezone kako ABA lige, tako i Evrolige. Što se tiče Partizana moglo se vidjeti i u tom porazu od Mege. S tim da ne bih umanjio pobjedu Mege i igru kakvu su pružili, mislim da su većim dijelom meča bili kvalitetniji protivnik i da su zasluženo pobijedili.

Moglo se vidjeti i po Željkovim izjavama poslije utakmice da situacija nije dobra i da on kao trener nije zadovoljan. To nije na nivou koji on sigurno traži. Pojedini igrači ne ispunjavaju obaveze potrebne za taj kvalitet i tima i nivoa takmičenja koje igraju.

Vidjelo se da Crvena zvezda Meridianbet od početka sezone nije na nivou gledajući selekciju tima i sa kojim su ambicijama ušli u sezonu kako u ABA ligi, tako i u Evroligi. Sama promjena trenera je potvrda toga da ljudi koje vode klub nisu bili zadovoljni. Kratak je period za novog trenera.

Čitajući izjave trenera Sferopulosa poslije pobjede protiv FMP-a, tim će ostati u nekom sistemu i da će korak po korak približavati igru Zvezde svojoj filozofiji. Kako u odbrani tako i u napadu. Kratak je period da dođe do nekih promjena. Uz to imaju i povrijeđenih igrača, koji su bitni u rotaciji i u kvalitetu igre samog tima”.

Utakmica između Partizana i Zvezde u okviru 5. kola Evrolige je na programu sutra od 18.30h. Nakon četiri odigrana susreta, i jedni i drugi su zabilježili jednu pobjedu i tri poraza.

Postavi odgovor