Futsal klub Doboj dobio novog predsjednika, sportskog direktora i trenera

U predstojećoj sezoni Futsal klub Doboj će se takmičiti u Prvoj futsal ligi Republike Srpske. Klub je nedavno dobio novog predsjednika, sportskog direktora i trenera.

Novi predsjednik kluba je Radoslav Ristić, koji je ranije veoma uspješno obavljao poslove šefa stručnog štaba. Sportski direktor je Dragan Bogdanović, doskorašnji golman i kapiten, a novi šef stručnog štaba je Đorđe Nikić, dosadašnji trener juniorske ekipe Futsal kluba Doboj.

Na konferenciji za medije Futsal kluba Doboj govorili su novi predsjednik Radoslav Ristić i sportski direktor Dragan Bogdanović.

Ristić je tom prilikom rekao da je klub stabilan i da će spremno dočekati prvenstvo. Naveo je neke od važnih planova, ali da će u sezonu ući bez ikakvih opterećenja.

“Želim da upoznam javnost da je došlo do promjene u rukovodstvu Futsal kluba Doboj. Zbog privatnih razloga, gospodin Davor Savić je napustio mjesto predsjednika kluba, ali on će i dalje ostati sa nama te pomagati naš klub u radu. Na nedavnoj sjednici za novog predsjednika sam izabran ja, a za novog sportskog direktora izabran je Dragan Bogdanović, koji je dugogodišnji član kluba, tačnije od samog osnivanja. U ovom klubu je ponikao kao jedan mlad igrač, tačnije golman i stasao u kapitena, vođu ove ekipe i sada je imenovan za sportskog direktora kluba.

Ja moram reći da u većini klubova koji ispadnu iz višeg u niži rang, dođe do razilaženja i raspada ekipe, a ponekad i do prestanka funkcionisanja kluba, međutim kod nas je situacija drugačija. Uz najveću podršku gradske uprave, gradonačelnika Doboja i naših cijenjenih sponzora, klub je stabilan i dalje će takav biti. Cilj kluba u narednom periodu jeste afirmacija novih mladih igrača i to je ono što smo radili i u prethodnim godinama. Mislim da smo odradili dosta dobar posao, jer što se tiče futsala, mnogo mladih igrača iz Doboja su sada u najvećim rangovima takmičenja na Balkanu.

Naše najveće pojačanje za narednu sezonu Prve futsal lige Republike Srpske jeste što smo devedeset posto rostera ekipe od prošle sezone zadržali. Sportski direktor Bogdanović je u pregovorima sa još šest-sedam odličnih futsal igrača sa kojima smo blizu dogovora i potpisivanju saradnje sa njima. Vidjećemo, kako vrijeme u Prvoj futsal ligi Republike Srpske bude odmicalo, tako će naši ciljevi biti jasniji. Krenućemo u sezonu bez opterećenja sa nekim teškim ciljem, ići ćemo kolo po kolo pa ćemo vidjeti za dalje.

Mislim da smo najvjerovatnije i najkvalitetnija ekipa u predstojećoj sezoni Prve futsal lige Republike Srpske, naravno to treba i dokazati na terenu.Ono što je još bitno u našem planu je formiranje škole futsala u Doboju. Vidjećemo kada će škola početi sa radom i sa koliko generacija, međutim mi želimo da Futsal klub Doboj bude prepoznatljiv u regionu po tome da smo među prvima koji su formirali jednu izrazito kvalitetnu školu futsala, a koja će iznjedriti ozbiljne futsal igrače za našu državu, kao i za klubove država u regionu” – rekao je Radoslav Ristić, predsjednik Futsal kluba Doboj.

Bogdanović se zahvalio prethodnom treneru, a zatim rekao ko je novi trener Futsal kluba Doboj.

“Evo sada se obraćam i kao sportski direktor Futsal kluba Doboj. Pored promjena u klupskoj upravi gdje je sada novi predsjednik kluba gospodin Radoslav Ristić, a ja novi sportski direktor kao što sam već rekao, u Futsal klubu Doboj je došlo i do promjene trenera. Ja prvo želim da se zahvalim prethodnom treneru Ammaru Omerčiću na dosadašnjoj saradnji i da mu poželim uspjeha u budućnosti. Naš novi trener je Đorđe Nikić koji je do sada vodio našu juniorsku ekipu, tako da mu ovom prilikom želim dobrodošlicu na mjestu trenera seniorskog tima” – rekao je Dragan Bogdanović, sportski direktor Futsal kluba Doboj.

Postavi odgovor